Az Alapítvány különdíja a XXXIV. OTDK díjátadóján

A Kovács Máté Alapítvány a 2019. áprilisában megrendezett XXXIV. Országos Tudományos Diákköri Konferencia Könyvtártudományi szekciója számára - egyeztetve a konferencia szervezőivel - az idei évben először, hagyományteremtő céllal különdíjat ajánlott fel egy arra érdemes pályamunka szerzőjének.

A szakmai zsűri döntése alapján a 25.000 forintos LIBRI könyv-ajándékutalványt Treszkai Anett és A könyvtár szerepe a 21. század iskolájában címet viselő pályamunkája kapta. A díjátadón az Alapítványt Kovács Ilona alapító kuratóriumi tag és Hangodi Ágnes alapítványi titkár képviselte.

A díjátadó fotóit köszönjük Barátné Dr. Hajdu Ágnesnek és az  XXXIV. OTDK  Pedagógiai, Pszichológiai, Andragógiai és Könyvtártudományi Szekciója  szervezőjének, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Pedagógiai és Pszichológiai Karának.<--break->

Az OTDK korábbi, első fordulója után Treszkai Anettet Dömsödy Andrea, a KTE alelnöke meghívta a Könyvtárostanárok Egyesületének Szakmai Napjára, ahol Treszkai Anett Németh Szilvia (könyvtárostanár, Alternatív Közgazdasági Gimnázium) és Tánczos Tibor (építész, DMB Műterem) társaságában egy iskolai könyvtárak építészetéről szóló workshop-ot tartott. Az alkalmon valós iskolai könyvtárak makettjét (fotók: Treszkai Anett) rendezték be az igények és a lehetőségek szerint.

Véleményük szerint a közösségi tervezés jó eszköz arra, hogy az építész megismerje a felhasználó mindennapjait, a könyvtáros pedig jobban belelásson a tervezési folyamatba, és együtt egy élhetőbb teret hozzanak létre.