kiadvány

Vida Lajos helytörténész kötete

Hajdúszoboszlón, a Hajdú Múlt Műhely kiadásában Szilfákalja utca címmel jelent meg a városi helytörténész, Vida Lajos kötete.  A kötet Lelkészek, tudósok és Hajdúszoboszló című fejezetében Vida Lajos Kovács Mátéra emlékezik, a Beszélgetések című fejezetben pedig egy Kovács Máté lányával, Ilonával készült interjút tesz közzé.

Fülöp Géza: Olvasási kultúra és könyvkiadás Magyarországon a felvilágosodás idején és a reformkorban (1772-1848)

A Kovács Máté Alapítvány kezdeményezését követően a Hatágú Síp Alapítvány kiadásában megjelent Fülöp Géza: Olvasási kultúra és könyvkiadás Magyarországon a felvilágosodás idején és a reformkorban (1772-1848) c. kandidátusi értekezése.

A kötet ismertetései:

A könyv és könyvtár a magyar társadalom életében 1849-től 1945-ig c. kötet digitalizált változata

A Kovács Máté szerkesztésében és közreműködésével készült "A könyv és könyvtár a magyar társadalom életében 1849-től 1945-ig" c. kötet digitalizált változata elérhető a Magyar Elektronikus Könyvtár (MEK) állományában.

A könyv és könyvtár a magyar társadalom életében az államalapítástól 1849-ig c. kötet digitalizált változata

A Kovács Máté szerkesztésében és közreműködésével készült "A könyv és könyvtár a magyar társadalom életében az államalapítástól 1849-ig" c. kötet digitalizált változata elérhető a Magyar Elektronikus Könyvtár (MEK) állományában.

Emlékkötet a száz esztendeje született Kovács Máté tiszteletére

Megjelent a 2006-os jubileumi Kovács Máté-év konferenciáin elhangzott előadásokat tartalmazó kötet: A jövő a múlt és a jelen egységére épül : Emlékkötet a száz esztendeje született Kovács Máté tiszteletére / [... szerk.: Hangodi Ágnes]. - Debrecen : DEENK, 2007. - 274. p. : ill.

Kötet Kovács Máté tevékenységéről a Tudós tanárok - tanár tudósok c. sorozatban

Megjelent az OPKM szerkesztésében kiadott Tudós tanárok - tanár tudósok c. sorozat újabb kötete, amelyet Kovács Máté tevékenységének szenteltek. A kötet szerkesztője és a bevezető szerzője Bényei Miklós. (Budapest, OPKM, 2005. 199 p.)